Eesti dokumentaal “Päikeseaeg”

Medium

Päikeseaeg (2023)
Žanr: inimene, loodus, kogupere
Filmi pikkus: 1h 5 min
Vanusepiirang: kogupere

 Filmi originaalkeel/language/язык:

🇪🇪EST

FILMI KIRJELDUS

Looduse lõputus ringkäigus on kõigil oma ülesanne – taimedel, seentel, putukatel ja loomadel… Nad leiavad alati oma tasakaalu, rütmi ja kooskõla.

Seitsme aasta jooksul filmilindile üles võetud film viib meid Eesti kodudesse, kus elatakse eemal maailma kaosest, looduse poolt etteantud rütmis. Aga inimliku loovuse südames on alati peidus üks pisike vastuhakk, mis ei

taha järgida seda, mis on meile ette kirjutatud.

Dokumentaalfilm “Päikeseaeg” loob vaatajale ruumi, kus on hea mõelda ja tunda, mida annab inimesele kontakt loodusega ja mis võiks juhtuda, kui see kaob.

Liis Nimiku täispika dokumentaalfIlmi režiidebüüt “Päikeseaeg” esilinastus 2023 aastal mainekal Visions du Réel festivalil, millele järgnes Põhja-Ameerika esilinastus HotDocsil.

REŽISSÖÖRI BIO- JA FILMOGRAAFIA

Liis Nimik on Eesti filmimaastikul tegutsev dokumentalist, filmimonteerija ja produtsent. Tema tuntumad tööd

montaažirežissöörina on Veiko Õunpuu mängufilmid “Free Range”,”Roukli”, Martti Helde, “Risttuules” ja Lauri Lagle

“Portugal” ning produtsent-toimetajana Eeva Mägi dokumentaalfilmid “Lembri Uudu”,”Süda Sõrve Sääres”, Miguel Llanso “Jeesus juhatab sind kiirteele” ning Carlos E. Lesmese”Üht kaotust igavesti kandsin”, mis võitis 2021 EFTAl parima

dokumentaalVlmi auhinna.

Tema täispika dokumentaalfilmi režiidebüüt “Päikeseaeg” esilinastus 2023 aastal mainekal Visions du Réel festivalil, millele järgnes Põhja-Ameerika esilinastus HotDocsil.

 

Liis õpetab BFMi Erasmus Munduse magistrikursusel Kinoeyes täispika mängufilmi montaaži, bakalaureuses montaažikunsti ja uurib nooremteadurina filmimontaaži ja juhuse omavahelisi seoseid. Samuti teeb ta kaastööd Soome-Ugri Filmifondiga, nii õppejõu kui aktivistina ning arendab oma filmitootmisfirmat Klara Films.

Ostetud pileteid ei saa tagastada ega ümber vahetada.


Märksõnad: inimene, kogupere, loodus

Toimumisajad

Minu Piletimaailm

Telli uudiskiri

Piletimaailma haldab

SA Eesti Draamateater
Registrikood: 90008264
Pärnu mnt. 5
Tallinn, 10148, Eesti